• تهران، انتهای یادگار امام جنوب خیابان امامزاده عبدالله پلاک 28

شوفاژ چیست و چه انواعی دارد؟

  • خانه / شوفاژ چیست و چه انواعی دارد؟

شوفاژ چیست و چه انواعی دارد؟

«تأسیسات و تجهیزات ملل»- یکی از تجهیزاتی که در مجموعه تاسیسات و تجهیزات ملل تامین و تعمیر و نگهداری می شود شوفاژ است. در واقع شوفاژ یکی از قدیمی‌ترین روش‌های گرمایش منزلاست. حرارت رادیاتورها از طریق جابه‌جایی در هوای اتاق گرما ایجاد می‌کند. از آنجا که هوای گرم بالای رادیاتور که سبک‌تر است به طرف بالا حرکت نموده و هوای سرد جایگزین آن می‌شود و این چرخش دائمی در جریان هوا، باعث گرم شدن اتاق می‌شود.

رادیاتور در واقع یک مصرف کننده می باشد که گرمای موجود در آب داغ را به صورت گرمایش محیط مصرف می نماید. این آب داغ که دمایی در حدود ۴۰ تا ۸۵ درجه سانتیگراد دارد می تواند توسط دمای خود را توسط یک تولید کننده گرما مانند دیگ آبگرم در موتورخانه مرکزی یا پکیج شوفاژی دیواری تامین کند.  در این نوشتار قصد نداریم که به گرم کننده بپردازیم و بیشتر هدف ما پرداختن به رادیاتور یا شوفاژ است. این کالا انواع مختلف دارد که به شرح آن می پردازیم.

رادیاتور پره ای
این رادیاتورها عموما از آلومینیوم ساخته شده اند و به همین دلیل مقاومت بسیار بالایی در برابر زنگ زدگی و رسوب موجود در آب و خوردگی دارند. فلذا از این نوع رادیاتورها در مناطق و فضاهایی که رطوبت بالایی دارنداستفاده می کنند. بنابراین اگر می خواهید برای شهرهای شمالی یا درون حمام شوفاژ سفارش دهید سعی کنید از نوع آلومنیومی استفاده کنید.  لازم به ذکر است در سیستم های مرکزی با توجه به باز بودن مدار گرمایشی به کمک منبع انبساط! همواره مقدار زیادی آب در منبع انبساط تبخیر شده و آب جدید جایگزین آن می شود و این امر ورود روزافزون رسوبات آهکی و خورنده در مدار گرمایشی را به دنبال خواهد داشت.

رادیاتور پانلی
این رادیتورها از فولاد ساخته شده اند که نوع اصلی آن در ترکیه با ورق ۱٫۱ میلیمتر و نوع ایرانی آن با ورق ۱٫۱۵ و ۱٫۲ در ایران مونتاژ می شود. با توجه به فولادی بودن این رادیاتورها با افزایش ضخامت ورق آنها راندمان حرارتی آنها کاهش پیدا می کند. این نوع رادیاتور در برابر رسوب بسیار آسیب پذیرترند اما به دلیل ارزان بودن آهن از آلومینیوم قیمت رادیاتورهای پنلی از رادیاتورهای آلومینیومی پایین تر است. این رادیاتورها با رنگ مخصوص رنگ آمیزی می شوند و با توجه به کم بودن دمای سطح آن نسبت به رادیاتورهای پره ای هوا را کمتر سوزانده و سیاهی کمتری بر روی پرده ها از خود بر جای می گذارند. این رادیاتورها به صورت بلوک های ۶۰ تا ۱۸۰ سانتی موجود می باشند و در ارتفاع های ۵۵ تا ۶۰ سانت به وفور تولید می شوند.

رادیاتورهای کریستالی یا ژله ای
رادیاتورهای کریستالی یا ژله ای که بی کیفیت ترین رادیاتورهای موجود در بازار هستند که در صورت استفاده در سیستم پکیج شوفاژی مشکلات عدیده ای در پی خواهند داشت. این رادیاتورها شباهت بسیاری به رادیاتورهای پره ای دارند با این تفاوت که پره ها توسط دو لوله یکی در بالا و دیگری در پایین به همدیگر وصل می شوند. با توجه به کیفیت بسیار پایین رنگ داخل این رادیاتورها، پس از راه اندازی! این رنگ به شکل رسوبات آهکی بسیار نرم از سطح رادیاتور جدا شده و در مسیر صافی برگشت آب از رادیاتور به پکیج به تله می افتد و با مسدود کردن این مسیر علاوه بر به خطر انداختن پمپ پکیج و سوختن آن، کارکرد مدار گرمایشی را مختل نموده و بعضا با تولید صدای زوزه آسایش کاربر را بهم می زند.

 

نتیجه گیری

در نتیجه با توجه به اینکه رادیاتورها هر کدام ویژگی هایی دارند مشتریان می توانند رادیاتور را بر اساس کیفیت و قیمت و کاربردشان انتخاب کنند. قطعا قیمت نباید برای مشتری تنها عامل انتخاب باشد، چه بسا مشتریانی که با قیمت پایین کالایی را می خرند و هزینه های به مراتب بیشتری را پس از یک یا چند سال به دلیل خریدن کالای بی کیفیت می پردازند. در عین حال ما در مجموعه تأسیسات و تجهیزات ملل به همه انواع سلیقه ها و خواست ها احترام گذاشته و ضمن ارائه مشاوره خود، طبق دستور مشتری کالا و خدمات خود را تقدیم می کنیم.

 

نظر دهید